NYHET!

Gemmas andra cd Maria! Maria! Birgittine Chant Through Four Hundred Years.

kommer att släppas av skivbolaget Sterling 

i deras Artist series under våren 2018!

Gemma bildades 2006 och är en ensemble specialiserad på medeltida vokalmusik med tyngdpunkt på gregoriansk sång ur skandinaviska källor. Musikalisk ledare är Karin Strinnholm Lagergren; musikforskare, sångerska och pedagog med utbildning från bl.a. Musikhögskolan i Göteborg, Brabants Conservatorium och Sorbonne. Gemmas repertoar tas till stora delar fram genom Karins arbete i arkiv och bibliotek.

 

Skärmklipp

2014 spelade Gemma in sin första cd: The Torstuna Missal. Dominican Chant from the 14th Century tillsammans med Psallentes. Skivan kostar 120:- och kan beställas via vår kontaktfunktion.

Gemmas medlemmar är specialiserade på tidig musik genom studier i Frankrike, Nederländerna, Danmark och Sverige. De arbetar även med andra tidig musikensembler och har framträtt i ett flertal europeiska länder. Under 2009 samarbetade Gemma med den franska ensemblen Beatus och en turné genomfördes på Gotland med stöd av bland andra Konstnärsnämnden. 2014 initierade Gemma ett samarbete med den belgiska vokalensemblen Psallentes.

Gemma samarbetar även med muséer för att musiksätta utställningar och skapa ljudbakgrunder. Deras musik exempelvis representerad i utställningarna Sveriges historia på Statens historiska museum i Stockholm och Kata gård, Varnhem, Västergötland http://vastergotlandsmuseum.se/kata-gard-varnhem/.

Gemma ger kurser och föreläsningar i medeltida vokalmusik.

Gemma, (latin) : ädelsten, juvel