Gemmas nya cd 

Maria! Maria! Birgittine Chant Through Four Hundred Years

inspelad på skivbolaget Sterling i deras Artist series 

finns nu att beställa från Wyastone. 

Gå in på Wyastones hemsida och provlyssna!

Gemma bildades 2006 och är en ensemble specialiserad på medeltida vokalmusik med tyngdpunkt på gregoriansk sång ur skandinaviska källor. Musikalisk ledare är Karin Strinnholm Lagergren; musikforskare, sångerska och pedagog med utbildning från bl.a. Musikhögskolan i Göteborg, Brabants Conservatorium och Sorbonne. Repertoaren är oftast resultatet av  Karins egen forskning i arkiv och bibliotek vilket innebär originella program med sällan hörd musik.

 

Skärmklipp

2014 spelade Gemma in sin första cd: The Torstuna Missal. Dominican Chant from the 14th Century tillsammans med den belgiska ensemblen Psallentes. Skivan kostar 120:- och kan beställas via vår kontaktfunktion.

Gemmas medlemmar är specialiserade på tidig musik genom studier i Frankrike, Nederländerna, Danmark och Sverige. De arbetar även med andra tidig musikensembler och har framträtt i ett flertal europeiska länder. Under 2009 samarbetade Gemma med den franska ensemblen Beatus och en turné genomfördes på Gotland med stöd av bland andra Konstnärsnämnden.

Gemma samarbetar även med muséer för att musiksätta utställningar och skapa ljudbakgrunder. Deras musik exempelvis representerad i utställningarna Sveriges historia på Statens historiska museum i Stockholm och Kata gård, Varnhem.

Gemma ger även kurser, workshops och föreläsningar.

Gemma är det latinska ordet för ädelsten.